Pytanie jest proste, bawił się tym ktoś? Jak to się ma do Fluxboksa?
do fluxboxa ma to sie tak ze albo fluxbox albo fvwm, jak chcesz to tutaj znajdziesz sporo setupow: fvwm.lair.be
No tak, albo jedno, albo drugie, zastanawia mnie jedak co jest lzejsze, i czy mozliwosci konfiguracji FVWM-Crystal so porownywalne do Fluxboxa
kiedys fvwm byl dopieszczony do maximum, ale teraz jest podobnie, jedyna rozniaca moze wynikac z tego ze fluxbox c++ a fvwm C o ile sie nei myle wiec fvwm troche szybciej, mozliwosci konfiguracji fluxboxa sa ograniczone przez dostepne przez jego opcje, mozliwosci fvwm, tylko przez twoja wyobraznie ...
na przykald widzialem kiedys slrypty do expose dla fvwm.
Fvwm jest bardziej konfigurowalne od Fluxboksa ale ta konfiguracja jest też trudniejsza. Fvwm-crystal - bym powiedział, że to złagodzona wersja zwykłego Fvwm
Kiedyś używałem F-C, ale po krótkim czasie wróciłem fo fluksa
Ma ładną przezroczystość, ikonki, paski, bajerki, ale jednak wolę fluksa
mi się FWVM-Crystal nie podoba, zbyt kolorowy
a ogólnie to FVWM jest całkiem ciekawym menedzerem okien, jednak ma dwie wady - trzeba mieć co najmniej doktorat z habilitacją żeby toto konfigurować i nie obsługuje zakładek okien
Chyba się skuszę i zainstaluię FVWM obok Fluxa, i się nim pobawię. Konfiguracja naprade jest taka straszna? Jakoś nie chce mi się w uwieżyć.
Ostatnio edytowany przez kubac65 (2007.06.26 14:17:39)
Chłopie zmienisz zdanie, jak zobaczysz konfigi
Troche stare, ale może okaże się pomocne
http://repo.dobremiasto.net/articles/wp … ie_do_fvwm
Ja bardzo miło wspominam czasy kiedy używałem FVWM, ale... konfigi faktycznie potrafią człowieka przerazić .
No więc skusilem sie, konfigi...no tak wygldaja strasznie, i jest ich berdzo wiele, ale po glebszej analizie, i przecztaniu kilku artykulow mona sie polapac. Obecnie jestem bez peceta, jedyna rzecz ktora mnie meczy w FVWM-Crystal to przesowanie okien tak jak we fluksie,(same ramki), wiem ze to jest do zrobienia, no ale do ktorego konfigu dopisac te linijki...Po wakacjach zaczne na dobre ujazmiac tego menagera.
Edit:Mieliście rację,powróciłem do fluxbooxa :-P
Ostatnio edytowany przez kubac65 (2007.08.15 02:32:43)